• bloglovin
  • Höst höst höst -



    Puh precis ätit potatismos o fläsfile i sambalsås tillsammans med Danne. Man skulle nästan kunna kalla mig för matmissbrukare ikväll, åt så jag sprack. TYP. Hur som helst så började jag denna dag med att vakna halv 5, det var inte populärt kan jag säga. Det tog emot att gå upp halv 9 kan jag lova, även fast jag skulle få håret fixat. Efter frissan tog jag o Kristin bilen till Köpis för lite shopping. Försöka hitta snygga höstkläder verkar ju omöjligt. Men ett par höstskor kom jag hem med i varje fall. LOVE THEM!

     

     

    Annars så mår jag faktiskt mycket bättre och fick veta i veckan att proverna såg mycket bättre ut. Det känns väldigt bra eftersom jag slipper tex dialys och så. Men jag har ju den oturen att jag ska bli tvungen att byta ut eller rättare sagt få en ny njure. Och det kommer ske i vinter, så jag är lite nervös och funderar på hur allt kommer bli. 3 4 veckor på sjukhus känns mindre kul. Jag bara längtar tills allt är över. Usch! Tur jag har min Danne som är världen bästa. ♥

     


    Det här med häst. .

     

     

    Sandra´s Miroll

    Hur svår ska det behöva vara, eller hur kräsen får man egentligen vara? Inte för ung o inte för gammal, lite större med en åtminstone grundutbildning, ras? dyr billig? Aldrig på hela detta år har jag hittat någon som jag fallit pladask för. Som jag gjorde tex med Lucas o Totona Strech. Jag är inne på en Haflinger eftersom jag tycker att dom är helmysig ras och väldigt lyhörda små krabater. Men när man väl hittar någon så står den antingen längst ner i Sverige eller längst upp, är utan stamtavla eller så är det en unghäst eller helt enkelt för dyrt pris. Unghäst orkar jag inte med nå mer eftersom jag fått mina smällar i mina dagar, vilket jag är trött på. Nä en häst att utvecklas tillsammans med vore bäst. Men kan det bara dyka upp någon ?



    Sommaren går så fort -

    Sommaren är kort, det mesta regnar bort . Jo det är faktiskt sant det, man känner att man gruvar sig lite in för kylan som snart kommer komma. Det är nu man ska försöka passa på att njuta av dom sista sommardagarna här i Sverige. Det gjorde ialla fall jag och Danne i helgen. Vi tog en tripp över till Åland, där hade vi riktigt tur med vädret. Vi hyrde en liten stuga i Käringsund, som ligger ca 2 km från båten. Till en början när vi var där så var molnen ganska täta, men slutade med klarblå himmel. Vi låg och solade ute på en lite sten ö som låg 20 m ut, vattnet var så grunt så man kunde gå över. Låg där mest hela dagen o bara hade det jätte bra. Underlaget var ju en aning hårt, men så är det ju på Åland, klippor överallt, men det är ju de som gör att man känner att man inte är hemma för en gångs skull. Senare mot  6 7 på kvällen gjorde vi iorning oss för att besöka Mariehamn, där vi åt gudomligt god mat! Oxfile m klyftpotatis o smörstekta kantareller och så var det nån slags pepparsås till. Jag åt upp ALLT! Tomt på hela tallriken. Det var olikt mig. Annars brukar det vara halva tallriken kvar ungefär. Så gott var det. Vi blev ialla fall så mätta att vi knappt orkade nå mer än maten, så vi svängde förbi en mack och köpten en kortlek o vatten så kvällen slutade med kortspel o massa godisätande av allt godis vi köpte på båten. Min tanke var innan jag skulle gå o lägga mig - "Hur mycket har jag gått upp nu egentligen ?" Vi somnade runt 12 tiden (finsk tid) för att orka upp i skaplig tid dagen efter. Då vi började med att städa stugan och packa ihop saker, så det bara var att åka eftersom våran båt gick 13.30. Vi började dagen med en liten "look around tur" i Eckerö. Men eftersom vädret var med oss även denna dag, så vi solade ett par timmar på några klippor tills det blev allt för mycket moln. Då vi bestämde oss för att åka till båten. VILKET VAR TUR! Det hade redan blivit lång kö och då var vi där 1 ½ timme före avgång. På hemvägen roade vi oss med lite mat, shopping o spel. Köpte lite whisky till pappa o Martini till mamma o Danne fick sin älskade Morgan;) alla nöjda hoppas jag. Bland annat jag efter en riktig kanon helg med den jag tycker om mest! ♥

     



    Nu är det ju onsdag och jag längtar så sjuk mycket tills Danne kommer hem i morgon. Men denna dag ska ialla fall spenderas med Matilda, som jag inte träffat på år o dar känns det som. Vi ska börja med att ta en lunch på stan, får se vart det blir nånstans, vi har haft sån otur på sistone med våra lunchar, så får kanske bli hedeliga Jensas ändå, för att vara på den säkra sidan:)  Efter att jag träffat Matilda så tänkte jag ta med min lilla hund på en skogspromenda för att leta på lite blåbär till min o Dannes blåbärspaj som vi ska göra i morgon. Svamp har jag ju redan plockat tills våran middag på söndag. Vi ska försöka härma maten vi fick på Åland;) I alla fall, om inte Danne sticker till Norge på fredag, så ska vi försöka hälsa på Emma o lilla Jack, ja o Robban såklart. Får se om jag o Matilda tar en vända på stan också o letar på nån fin present :) Annars är dom närmaste dagarna fullbokade med att träffa vänner. Så skönt att jag äntligen orkar träffa dom o göra saker. Att vara orkeslös är samma sak som att vara handikappad har jag märkt. Tur att mina värden börjar bli bättre:)  Nä nu ska jag slita mig, duschen väntar, och denna underbara dag :) kram på er!